Roastbeef tří barev
Potřebujete: 30 dkg roastbeefu, 2 cibule, tlustostěnné papriky (žlutá, oranžová, zelená), olivový olej, balsamikový ocet, sůl, pepř
Postup: Cibuli a nakrájejte na tenká kolečka. V pánvičce s trochou oleje nechte cibuli zesklovatět. Papriky nakrájejte je na tenké proužky, přidejte je k cibuli, ochuťte solí a pepřem z mlýnku a duste asi 20 minut. Podle potřeby podlévejte. Ke konci přidejte lžičku balsamikového octa. Nakrájejte roastbeef na tenké plátky. Na talíř dejte vždy vrstvu zeleniny a na ni naaranžované kousky roastbeefu. Podávejte bez přílohy nebo s kuskusem.
27.1.2009 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Roastbeef tří barev
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.HelenaPa: no je fakt, že to není kupované z pultu kdovíjak geniální chutově
Ota: no jo, v Praze máte všechno
Já na to u nás nikde nenarazila.
tenhle recept zaslouží ocenění v tom, že se jedná o jednoduchou směs "přírodních chutí" základních indegriencí .... žádný speciální univerzální dochucovadla ála vegeta - podravka, ... to zaslouží pochvalu
HelenaPa: Na Zlatém kříži , u Paurkerta např ....
já jsem roastbeef dělal kdysi dávno, ze syrového hovězího a pamatuju se, že se to maso muselo dobře ovázat špagátem, aby dobře drželo tvar a bylo uvnitř šťavnaté. Dnes hovězí moc nejíme, takže si experimenty odpustím a budu se držet drůbeže a rychlého vepřového.
Aja: prodává se ....
Aja: HelenaPa: občas doma dělám naložené hovězí na prudko a paní v krámě mi na to vždycky uřízne takový hezký kousek, ale je syrový, takže to není pravý roasbeef, já myslela, že je v masně nějaká novinka :-(( Takže půlka receptu chybí...
sevenofnine: Je to naprudko opečený špalík hovězího, trochu podušený. Ve středu musí být růžový...čili nedopečenýProto se u nás neprodává jako šunka nebo salámy.
sevenofnine: roastbeef je už od názvu tepelně zpracovaný. Roast - pečené beef - hovězí.
Jen by mě zajímalo, kde u nás můžu přijít do řeznictví a říct, dejte mi 20 deka rostbífu. V Anglii to opravdu prodávají jako u nás šunku, ale tady jsem na to ještě nenarazila. Recept dost na ....
jsem nějak nechápavá, to maso je syrové?