Pikantní směs z telecího
Potřebujete: 600 g telecího masa z kýty, půl lžičky mletého pepře, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 300 g čerstvých žampionů, 200 ml bílého vína, 200 ml smetany ke šlehání
Postup: Maso nakrájíme na nudličky a poprášíme moukou. Zprudka opečeme na rozpáleném oleji, vyjmeme a uložíme na teplé místo. Na zbylém oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, žampiony (rovněž nakrájené), zalijeme vínem a krátce podusíme. Za stálého míchání přidáme smetanu a dusíme, až omáčka zhoustne. Pak do ní vložíme maso a prohřejeme. Dle chuti dosolíme. Jako příloha jsou vhodné hranolky.
7.4.2010 Rubrika: | Komentářů 16 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,6/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pikantní směs z telecího
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.majucha: do voleb je ještě krapet času - zkus kandidovat, co když to vyjde?? stejně je tam těch "machos" hóódně. Taková rázná ministryně /konečně s funkční mozkovnou/ by se sešla. Jen to chce někde u lidojedů sehnat recept, v čem marinovat, aby se ztratila ta nasládlá chuť - že by pomohl česnek, chili papričky a další ??
majucha: tak to jo
manka: minimálně pro další vězně, než přijdou na řadu jo
majucha: já myslím, že nemohli
manka: to nevím, co dělají vězni potmě, koneckonců to je jejich věc, ale při dobé kuchyňské úpravě by mohli být docela chutní .
Linda: já už s váma nikam nejedu
majucha: já vězně ne, víš co dělají po tmě? br, tak to radši bez masa
majucha: ano vidím ze 2x24hodin v aute se slecnou dcerou TI jenom prospeje..... ta te poucí o lidských právech hned ve 3 recech, bohuzel cestina není ani jedna z nich
manka: asi jo, když mně je tak nějak líto všech zvířátek .
Já bych klidně žrala vězně , aspoň by se pročistily věznice a trošku ozdravila populace. Taky na pokusy by se dali využít a na spoustu dalších užitečných věcí . Ta vago já bych byla ministr vnitra, až by se všichni divili!
martuš: nadnes dotaz kominici
manka - 7.4.2010 13:14 - teď jsi mě uklidnila, ale já bych si maso stejně nechala zošklivit já ho miluju, bez něj bych živa nebyla.
majucha: ale manželova maminka chovala taky telátko a pak z něho vyrostl mladý býček, nechali ho porazit a maso jsme si rozdělili. No a bylo jak telecí, a děťátko to teda nebylo ani náhodou, takže holky, klídek a dejte si
martuš: to by nám mohla objasnit Hanča
martuš: mně taky tyhlety "dětský" masa jedou ještě míň, než dospělý. Telátečko, jehňátečko, hříbátko... A že i ty "normální" mi jedou málo
martuš - 7.4.2010 11:14 - sakra martuš, ty z nás chceš nadělat vegetariány nebo co?
Teď bych si to telecí ani nekoupila, natož ho sníst.
pokud seženu telecí - vyzkouším. Zatím dělávám něco podobného z krůtího či kuřecího - jiná masa už léta odmítám. Stejně by mne zajímalo, kdy se z telecího stane hovězí? Nějaký časový rozměr to musí mít - změna barvy masíčka atd. Možná si to ještě rozmyslím, u drůbeže mi to nevadí, ale představa, že zabili mladé hezké telátko s krásnýma očičkama - a já ho pak část "sežeru"? Asi přece jen zůstanu u drůbeže a ryb
to je náhoda - zrovna včera unás začali prodávat telecí, předtím ho vůbec neměli