Hovězí se žampióny
Potřebujete: 500 g hovězího zadního, 15 dkg žampionů, 1lusk červené papriky, 1cibule, 1/2 l zeleninového vývaru, 1,5 dl červeného vína, 1šálek smetany, hotová jíška tmavá, sůl, sladká paprika, kayenský pepř.
Postup: Na oleji osmahneme kostičky masa, přidáme pokrájenou cibuli a paprikový lusk nakrájený nadrobno. Jemně osolíme, ochutíme sladkou paprikou a špetkou kayenského pepře. Zalijeme červeným vínem a zeleninovým vývarem. Asi hodinu vaříme, až je maso měkké a kousky papriky se téměř rozvaří. Poté přidáme žampiony nakrájené na plátky. Opět asi 20 minut povaříme. Nakonec zalijeme smetanou a zahustíme hotovou jíškou. Servírujeme s nudlemi
3.10.2012 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí se žampióny
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Světlonoska: já jsem z ceny hovězího taky dost na rozpacích a řeším to v Globuse, kde mají kilo mletého hovězího za cca 100 nebo ve stejné ceně kousky na guláš. Přitom je to maslo opravdu pěkné, libové. Ze sekaného hovězího jde udělat sekaná svíčková na smetaně, z kousků dušené. Nedá se nic dělat, nedám přece 500 za kilo?
evropka: já jsem nehodnotila recept vůbec, protože si to celý nedovedu ani představit.
miluju hovězí na houbách ale takovou kombinaci víno a smetanu neznám
Prijde mi na to skoda hoveziho, kdyz uz nejake splasim tak ho schovam na ptacky nebo gulas. Tohle bych zkusila z veprovyho, mohlo by to byt dobry. Ale asi s ryzi, nudle / tesotviny mi k tomu nejak nejdou.
a kombinace vína a smetany, jde to dohromady?
To já ráda a nejraději s pravými hřiby jen tu papriku bych nedávala, měla bych strach, že tomu jídlu dodá jinou chuť než tu pravou houbovou.
manka: + catcat: Bez masa můžu být,je u nás jen o víkendu,takže mi to nijak nevadí
Světlonoska: to je pak hamburska kyta a jeste z plecka hovezi je jina kategorie
Světlonoska: ale hovězí je moc chutný, i když je drahý. Nemusí ho přece být moc, stačí kousek. Jen tak, na ozvláštnění jídelníčku.
Může to být sice dobré,ale když vidím cenu hovězího,přejde mě chut´,takže dělám vše z vepřovéhoDoporučuji na takovou improvizaci plecko,nemá chybu,např,do svíčkové,když se prošpikuje,nepozná se,že to není hovězí