Sekané řízky z hub
Potřebujete: 500 g čerstvých hub, 1 menší cibuli, 30 g másla, sůl, špetku pepře, 1 žemli, trochu mléka, 2 vejce, 50 g jemné krupice, petrželku. Na obalení: hladkou mouku, vejce, strouhanku, tuk na smažení.
Postup: Houby očistíme a nakrájíme na tenké lístky. Asi deset minut je podusíme na másle spolu s jemně nakrájenou cibulí. Potom přidáme v mléce namočenou, nakrájenou a vymačkanou žemli, vejce, sůl, pepř, petrželku a zahustíme krupicí. Necháme prochladnout a tvoříme malé ploché řízečky. Obalíme v trojobalu a smažíme.
7.8.2007 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sekané řízky z hub
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky. Rizoto s houbami (hlívy, suchohřiby, kotrče, žamiony čerstvé,
Suroviny: 150 g másla, 20 g cibule, 50 g slaniny, 250 g rýže, 1 lžíce sekané petrželky, 300 g očištěných plodnic hub, 3/4 l masového vývaru, 100 g strouhaného čedaru, sůl, mletý pepř
V kastrolu zahřejeme máslo, vložíme drobně nakrájenou slaninu a cibuli, krátce osmahneme: Přidáme přebranou dobře vypranou rýži a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud se rýže řádně neobalí tukem. Přidáme sekanou petrželku, na plátky nakrájené dobře promyté a okapané plodnice hub, zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Rizoto podáváme horké, sypané strouhaným čedarem. Zdobíme zelenou natí.
Recept z mé knížky Teplíková, J.: Houby znémé i exotické-pouze pěstované, vyd. Vyšehrad, Praha
Omlouvám se, ale jsem tu nová a ještě to tady neumím. Snad někdo poradí.
Jinak o mně více www.jaruna7.bloguje.cz. Pokud jsem zde udělala botu, omlouvám se. Ráda bych si s vámi psala.
Já bych si tak dala cokoliv z hub, ale ty tady v širokém okruhu nikde nerostou
taky jsem to dělávala, když jsem jezdívala na houby. Je to moc dobré!!
U nás je sucho, takže po houbách ani památky. Ale až porostou, recept vyzkouším.
jasmine: A kdes je vzala? Někde snad rostou?
to by mohlo být dobrý,zrovna mám doma houby tak místo omáčky udělám toto