Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Sekané řízky z hub

Sekané řízky z hub

Potřebujete: 500 g čerstvých hub, 1 menší cibuli, 30 g másla, sůl, špetku pepře, 1 žemli, trochu mléka, 2 vejce, 50 g jemné krupice, petrželku. Na obalení: hladkou mouku, vejce, strouhanku, tuk na smažení.

Postup: Houby očistíme a nakrájíme na tenké lístky. Asi deset minut je podusíme na másle spolu s jemně nakrájenou cibulí. Potom přidáme v mléce namočenou, nakrájenou a vymačkanou žemli, vejce, sůl, pepř, petrželku a zahustíme krupicí. Necháme prochladnout a tvoříme malé ploché řízečky. Obalíme v trojobalu a smažíme.

Marie Poštová


7.8.2007   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Sekané řízky z hub

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Jarka7
Jarka7 - 7.8.2007 14:19

smajlik - 50 Rizoto s houbami (hlívy, suchohřiby, kotrče, žamiony čerstvé,
Suroviny: 150 g másla, 20 g cibule, 50 g slaniny, 250 g rýže, 1 lžíce sekané petrželky, 300 g očištěných plodnic hub, 3/4 l masového vývaru, 100 g strouhaného čedaru, sůl, mletý pepř
V kastrolu zahřejeme máslo, vložíme drobně nakrájenou slaninu a cibuli, krátce osmahneme: Přidáme přebranou dobře vypranou rýži a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud se rýže řádně neobalí tukem. Přidáme sekanou petrželku, na plátky nakrájené dobře promyté a okapané plodnice hub, zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Rizoto podáváme horké, sypané strouhaným čedarem. Zdobíme zelenou natí.

Recept z mé knížky Teplíková, J.: Houby znémé i exotické-pouze pěstované, vyd. Vyšehrad, Praha

Omlouvám se, ale jsem tu nová a ještě to tady neumím. Snad někdo poradí.
Jinak o mně více www.jaruna7.bloguje.cz. Pokud jsem zde udělala botu, omlouvám se. Ráda bych si s vámi psala.

 
LenkaT
LenkaT - 7.8.2007 12:00

Já bych si tak dala cokoliv z hub, ale ty tady v širokém okruhu nikde nerostou smajlik - 17

 
babkatapka
babkatapka - 7.8.2007 10:35

taky jsem to dělávala, když jsem jezdívala na houby. Je to moc dobré!!smajlik - 57

 
r1911
r1911 - 7.8.2007 9:30

U nás je sucho, takže po houbách ani památky. Ale až porostou, recept vyzkouším. smajlik - 54

 
Aja
Aja - 7.8.2007 7:25

jasmine: A kdes je vzala? Někde snad rostou?

 
jasmine
jasmine - 7.8.2007 0:07

smajlik - 47to by mohlo být dobrý,zrovna mám doma houby tak místo omáčky udělám totosmajlik - 3

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77206.
    Archiv anket.