Myslivecká omeleta
Ingredience: 250 g hladké mouky, 4 vejce, 350–400 ml mléka, 130 ml minerálky bez příchuti, trochu soli a pepře, 1 lžíce oleje, 100 g anglické slaniny, 600 g různých hub, 1 cibule, 100 g oblíbeného tvrdého sýra, 1 svazek čerstvé petrželové natě, trochu másla, drcený jalovec (asi tři kuličky), 1 snítka rozmarýnu.
Postup: Mouku smícháme s vejci, mlékem, minerálkou. Osolíme a trošičku opepříme. Důkladně promícháme. Můžeme bílky zvlášť ušlehat na tuhý sníh a přidat ke směsi. Olej rozpálíme na pánvi a smažíme tenké zlatavé omelety. Z uvedeného množství je 8 omelet. Hotové omelety dáme na talíři do trouby, kterou máme rozehřátou asi na 50 °C, aby nevychladly. Připravíme si náplň. Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěné houby na plátky, menší houby můžeme nechat celé. Nastrouháme sýr, nasekáme petrželku, cibuli nakrájíme na maličké kostičky. Na pánvičce rozpustíme máslo, osmahneme cibulku se slaninou. Poté přidáme houby, petrželku, okořeníme a asi deset minut dusíme.
Směs rozdělíme na omelety a překlopíme. Můžeme ještě posypat strouhaným sýrem. Podáváme s velkou zeleninovou oblohou.
Recept nám zaslala čtenářka E-ržika.
25.9.2006 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5