Čočkové karbanátky
Potřebujete: 300 g čočky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g měkkého salámu, 50 g slaniny, 3 vejce, 2 lžíce mléka, strouanka, olej, sůl, pepř
Postup: Čočku uvařte doměkka. Slaninu nakrájejte na kostičky a rozškvařte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a salám, osmažte. Uvařenou čočku přeceďte a přidejte do ní 2 vejce, utřený česnek a směs ze salámu, cibule a slaniny. Osolte a opepřete, zahustěte strouhankou. Důkladně promíchejte a nechte půl hodiny odležet. Z hmoty pak tvarujte karbanátky a obalte je v rozšlehaném vejci a stouhance. Osmažte a podávejte s bramborovou kaší.
29.9.2011 Rubrika: Luštěniny | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Čočkové karbanátky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.nadýmání se dá zmírnit...já osobně když jím něco takového, co mi sice chutná, ale mám po tom obtíže, tak si vždy dávám espumisanové tabletky..a zabírá to dobře
Jsou dobré,ale opakovaně je dělat nemusím
manka: červená čočka je na to lepší, a vařit s kouskem mořské řasy
http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-LECIVYCH-POTRAVINACH/25-JECMEN
Sonne: Pro každého není všechno zdravé. Pokud Tě kroupy nadýmají, tělo má s nimi problémy při spalování, čímž můžeš ublížit zase jiným orgánům.
V podstatě každé jídlo, po kterém je člověku těžko, nebo pálí žáha, či jsou větry apod., nutí používat více kyselin v těle, vysiluje konkrétní orgány (žlučník, slinivka atd.), je to zvyšené zatěžování, rychlejší opotřebování a tělo nám to dává na vědomí bolestí či projevy, které nás "obtěžují", časem vedou k nemoci, smrti.
Každá změna v těle po příjmu potravy je informace, kterou bychom neměli přehlížet...
evropka: máš-li potíže s klouby, nesmíš jíst špenát, rebarboru a šťovík (z něho se dělá výborná polívka), likvidují pružnost-mazivo mezi klouby.
evropka: Teda, tak s kloubama problémy nemám, zato křečáky mě trápí... Takže rozhodně zařadím do jídelníku víc (akorát někdy mě po kroupách zlobí nadýmání).
může to být dobrý, ale bych to teda nedala, včera byla čočka a stačilo mi to.
orinka: evropka: My taky rádi kroupy. Ale že jsou na klouby jsem taky netušila. Hned zítra udělám
Sonne: kroupy jsou na křečové žíly a onemocnění kloubů..teda mmj..
evropka: Kroupy jsou na klouby? To jsem vůbec netušila...
To bych si zrovna dala
orinka: čoveče já ty kroupy taky můžu a nejvíc moje klouby
Až mi zbude čočka, mohla bych zkusit... Ukládám.
karbanátky jdou dělat dočista ze všeho. Já už dělala i kroupové a ty jsou kupodivu velice chutné a křehké. Ovšem, chce to taky něco přidat na chuť, já dala Nivu.
asi to bude dobré,ale já bych karbanátek čočkový hned zajedla masovým,abych si vyrovnala hladinku
Dělám podobné, ovšem bez salámu určitě, slaninu občas. A nesmažím v oleji, ale dám na vymazaný plech do trouby.