Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zelníky

Zelníky

Potřebujete: Náplň: 1 hlávku zelí, cukr, sůl, mletý pepř, citronovou šťávu, trochu skořice. Těsto: 0,5 kg polohrubé mouky, kostku droždí, 1 vejce, trochu soli, 10 dkg cukru, 5 dkg másla nebo Hery.

Postup: Nejprve připravíme náplň, která musí vychladnout – nakrouháme zelí a dusíme ho na másle s přidáním všech vyjmenovaných přísad. Zelí musí být hezky zkaramelizované a tekutina se musí odpařit. Ochutnáme, popř. dochutíme. Chuť je sladkokyselá, mletý pepř dodá na pikantnosti. Pak připravíme klasické kynuté těsto. Rozdělíme ho na porce jako na buchty, rozválíme, naplníme vychladlou náplní. Znovu opatrně rozválíme na placku, dáme na pekáč (vymaštěný nebo s pečicím papírem). Na povrchu propícháme vidličkou, potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme asi 25 minut do zlatova. Výborné jsou teplé i studené.

Recept nám zaslala čtenářka Lásková.


 

Marie Poštová


6.6.2007   Rubrika:   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zelníky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
monia
monia - 6.6.2007 17:24

1567: To už je ale úplně jiný recept. smajlik - 68

 
1567
1567 - 6.6.2007 15:11

a musím to dělat z hlávky? Nestačilo by sladkokyselé zelí ze sklenice, a smíchat s těstem a hodit na tuk a smažit jako placky?

 
babkatapka
babkatapka - 6.6.2007 13:32

tak není moje gusto!!smajlik - 68

 
manka
manka - 6.6.2007 9:53

Aja: a pak ji neválíš a hned pečeš jo?

 
Boubel
Boubel - 6.6.2007 8:04

Já to stočím jak závin, nakrájím a pak to peču smajlik - 57

 
Aja
Aja - 6.6.2007 7:57

Já zase tu placku s nápní přehnu. A musí v tom být kus nějaké uzeniny...smajlik - 58

 
monia
monia - 6.6.2007 7:14

Tohle znám jako koláč, na plech se dá vrstva těsta, na to náplň ze zelí, zase vrstva těsta, pocukrovat a dát péct. Přiznám se ale, že já se bez téhle dobroty ráda obejdu. smajlik - 11

 
hancze
hancze - 6.6.2007 6:40

smajlik - 60 tyo zni vic nez dobre smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77205.
    Archiv anket.