Brambory zapečené s cibulí
Potřebujete: 3 větší cibule (nebo odpovídající množství pórku), 1 kg brambor, 50 g rýže, 4 lžíce oleje, petrželovou nať, vegetu, mletý pepř, mletou papriku, sůl (10–15 sušených švestek, máta peprná).
Postup: Cibuli nebo pórek nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přilijeme trochu vody a dusíme do poloměkka. Pak přisypeme rýži, promícháme ji s cibulí (pórkem), maličko osmahneme, opepříme a opaprikujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na dno vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy narovnáme polovinu brambor, na ně vrstvu cibule (pórku) a s rýží, osolíme a přidáme podle chuti vegetu a nasekanou petrželku, navrch dáme druhou polovinu brambor a zalijeme teplou vodu, aby vše bylo zakryté. Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupních dozlatova.
Mezi brambory a cibuli můžeme také vložit sušené švestky a pár lístečků máty.
Podáváme se salátem.
Recept je z knihy Jugoslávská kuchyně, Dušan Karpatský, Avicenum, Praha 1988
6.12.2007 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Brambory zapečené s cibulí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.brambory s rýží nejsou špatné, dá se to docela jíst. A dobré jsou taky brambory s pohankou, nebo brambory s krupkami (jako nastavovaná kaše)
kdyby sye místo vegety dalo kari - tak jsou to Indické brambory ....
Třeba to je dobré, ale ještě jsem nezkoušela zapéct rýži a brambory, vše zalité vodou.
tu rýži si u brambor nějak nedovedu předtsavit, jinak by to mohlo být dobré
To je zvláštní recept. Někdo jste to už spáchali?