Zeleninová terina
Potřebujete: asi 250 g karotky, 250 g konzervovaného (či mladého) hrášku, rajský protlak, 2 vaničky 20% tvarohu, 2 dl smetany na vaření, 6 g práškové želatiny, sůl a pepř, led
Postup: Karotku nakrájejte na špalíčky. Karotku i mladý hrášek uvařte doměkka v osolené vodě. Smíchejte tvaroh se dvěma lžícemi rajského protlaku, solí a pepřem. Podle návodu si připravte práškovou želatinu a smíchejte ji s tvarohovou směsí. Do plechové mísy nasypejte ledové kostky, aby pokryly dno, a na ně dejte jinou mísu s vychlazenou smetanu. Nyní smetanu napěňte ručním šlehačem. Až je smetana vyšlehaná, smíchejte ji s tvarohem. Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinovou fólií a začněte ji plnit: nejprve tvarohovou vrstvou, pak jedním druhem zeleniny, tvarohem, druhým druhem zeleniny, zakončete tvarohovo-smetanovou směsí. Zahalte potravinovou fólií. Dejte chladit přes noc.
Tip:
* na dno formy můžete dát stébla pažitky nebo plocholisté petrželky či kerblíku. Možno též zdobit mátou či bazalkou.
* jako alternativu klasického pečiva můžete nabídnout knackebrot nebo extrudované chlebíky
5.8.2009 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zeleninová terina
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: nebo tak 1/4 grilovaného nebo pečeného kuřátka a to by potom byla bašta
sharon - jsi můj člověk, já bych vynechala tu terinu.
sharon:
k této terince bych si dala řízek přes celej talíř a ještě k tomu vepřovej.....