Plněná rajčata s letní nádivkou
Potřebujete: 4 zralá masitá rajčata, 15 dkg mletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřového), 10 dkg jahel (nebo obiloviny zvané quinoa či kuskus), 1 papriku, 1 cuketu, 1 cibuli, česnek, olej, hořčici, sůl a pepř
Postup: Troubu předehřejte na 180° C. Rajčata omyjte a seřízněte vršek. Vydlabejte dužinu a dejte stranou do misky. Vnitřek rajčat osolte a dejte na kuchyňskou mřížku spodkem vzhůru, aby pustila vodu. Do menšího pekáčku vložte rajčata. Připravte obilovinu či kuskus podle návodu (rychlejší příprava je s kuskusem). Cuketu nakrájejte na kostičky, papriku nadrobno. Cibuli nakrájejte najemno, stejně tak stroužek česneku. Na pánvičce orestujte mleté maso. Přidejte rajčatovou dužinu spolu se zeleninou, osolte a opepřete, chvíli restujte. Pak smíchejte zeleninový základ s obilovinou a naplněte jím rajčata. Přikryjte kloboučkem, zastříkněte olejem a vložte do trouby na 20 minut. Můžete podávat s hlávkovým salátem.
8.7.2011 Rubrika: Zelenina | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Plněná rajčata s letní nádivkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.modroočka: To jsem neslyšela..pít jsem se naučila docela dost,ale v rámci pitného režimu,,uvidim,jak budu pít,až začneme sklizet rajčata
Kozoroh18 a Světlonoska: rajčata také zastavují žízeň, což je vynikající pro lidi, kteří nadměrně pijí, např. diabetici...
Kozoroh18: CO jsem četla,tak rajčata všeobecně obsahují likopen,kterému se přisuzují protirakovinné účinky,měl by zustat i v kečupu atd.
Nikdy nepochopím plneni cehokoliv....vydlabu duzinu, smíchám ji s 100 jinych veci a pak to nekolikanásobné mnozstvi mám nejak nacpat zpátky? Vzdycky mi spousta nádivky zbyde a udelám z ní sisku vedle. A nakonec rodina sní tu sisku a vydlabe nápln a zelenina zbyde na me . Kaslu na to uz se s nicím nedlabu, udelám smes a nacpu do ni i nasekaná rajcata a upecu ala sekaná
zase mám bohužel výhrady....ta nádivka mi letní nepřijde...Kozoroh18: taky jem to četla.....
Co je na tom pravdy, že tepelně upravená rajčata jsou zdravější.
Dělám tak i žampiony....
Až bude přebytek rajčat z naší zahrady,recept je lákavý..tak snad,ale mám je radši syrové a třeba v salátu-majolka,vejce,salám,rajčataa zatim jsou rajčata navic zelená