Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Plněná rajčata s letní nádivkou

Plněná rajčata s letní nádivkou

Potřebujete: 4 zralá masitá rajčata, 15 dkg mletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřového), 10 dkg jahel (nebo obiloviny zvané quinoa či kuskus), 1 papriku, 1 cuketu, 1 cibuli, česnek, olej, hořčici, sůl a pepř

Postup: Troubu předehřejte na 180° C. Rajčata omyjte a seřízněte vršek. Vydlabejte dužinu a dejte stranou do misky. Vnitřek rajčat osolte a dejte na kuchyňskou mřížku spodkem vzhůru, aby pustila vodu. Do menšího pekáčku vložte rajčata. Připravte obilovinu či kuskus podle návodu (rychlejší příprava je s kuskusem). Cuketu nakrájejte na kostičky, papriku nadrobno. Cibuli nakrájejte najemno, stejně tak stroužek česneku. Na pánvičce orestujte mleté maso. Přidejte rajčatovou dužinu spolu se zeleninou, osolte a opepřete, chvíli restujte. Pak smíchejte zeleninový základ s obilovinou a naplněte jím rajčata. Přikryjte kloboučkem, zastříkněte olejem a vložte do trouby na 20 minut. Můžete podávat s hlávkovým salátem. 

 
 

Lenka Moučková


8.7.2011   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Plněná rajčata s letní nádivkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Světlonoska
Světlonoska - 8.7.2011 15:59

modroočka: smajlik - 55To jsem neslyšela..pít jsem se naučila docela dost,ale v rámci pitného režimu,,uvidim,jak budu pít,až začneme sklizet rajčatasmajlik - 58

 
modroočka
modroočka - 8.7.2011 13:52

Kozoroh18 a Světlonoska: rajčata také zastavují žízeň, což je vynikající pro lidi, kteří nadměrně pijí, např. diabetici...

 
Světlonoska
Světlonoska - 8.7.2011 12:11

Kozoroh18: CO jsem četla,tak rajčata všeobecně obsahují likopen,kterému se přisuzují protirakovinné účinky,měl by zustat i v kečupu atd.smajlik - 47

 
Linda
Linda - 8.7.2011 11:47

Nikdy nepochopím plneni cehokolivsmajlik - 26....vydlabu duzinu, smíchám ji s 100 jinych veci a pak to nekolikanásobné mnozstvi mám nejak nacpat zpátky? Vzdycky mi spousta nádivky zbyde a udelám z ní sisku vedle. A nakonec rodina sní tu sisku a vydlabe nápln a zelenina zbyde na me smajlik - 16. Kaslu na to uz se s nicím nedlabu, udelám smes a nacpu do ni i nasekaná rajcata a upecu ala sekaná smajlik - 42

 
sharon
sharon - 8.7.2011 11:22

zase mám bohužel výhrady....ta nádivka mi letní nepřijde...smajlik - 26Kozoroh18: taky jem to četla.....

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 8.7.2011 9:48

Co je na tom pravdy, že tepelně upravená rajčata jsou zdravější.

 
dadka
dadka - 8.7.2011 9:30

Dělám tak i žampiony....

 
Světlonoska
Světlonoska - 8.7.2011 0:27

smajlik - 58Až bude přebytek rajčat z naší zahrady,recept je lákavý..tak snad,ale mám je radši syrové a třeba v salátu-majolka,vejce,salám,rajčatasmajlik - 94a zatim jsou rajčata navic zelenásmajlik - 64

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.