Špenát v těstíčku
Potřebujete: 600 g špenátových listů, 200 g mouky, dvě vejce, ¼ l mléka, olej.
Postup: Špenátové listy dobře opereme a rozložíme na utěrku, kde je necháme oschnout. Pak vždy tři až čtyři listy složíme na sebe, přehneme a namáčíme v těstíčku, které jsme připravili z mouky, vajec a mléka. Smažíme na oleji.
28.6.2012 Rubrika: Zelenina | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Špenát v těstíčku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Já nějak k těm rostlinám smaženým v něčem nemám důvěru, ať je to kosmatice, jitrocel, nebo špenát. A na špenát existuje tolik dobrých způsobů použití.
manka: 10.51
PEGG: 8:45............máš moje symfonie...
nestačím zírat...............
no ona i hadra od nádobí se dá obalit a usmažit.
IVUSKA 56: Nedávno jsem podle receptu z netu dělala kapustové listy v těstíčku. Za čerstva to nebylo špatné. Vystydlé nestály za nic. Ale jsem ráda, že jsem to vyzkoušela.
ble ble
Nejlepší zelenina je pro mě pasírovaná přes prase a není nad pořádný vepřový řízek, nejraději z krkovičky
manka:
manka: já to říkám furt že lenka je veselá kopa
Vždyť tam ten španát není určitě ani cítit, je to mastné a bez chuti a zápach.
ale to už si z nás Lenko Moučková fakt děláš kozy ne?
akorát že ten špenát stojí víc než maso..
No, tady u nás se smaží v těstíčku i cheescake a tyčinky Mars a jiné hodnoty. Díky, nechci, ale proti gustu...špenát nejradši syrový.
není to blbost, takhle mordovat špenát?
Bez soli , pepře a česneku?