Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborové placky

Rychlá krupicová kaše

Potřebujete: 50 dkg vařených brambor, 2 vejce, 4 - 5 lžic hrubé mouky, mouka na podsypání, sůl, česnek a pažitka podle chuti, 5 dkg másla

Postup: Žloutky utřete se změklým máslem, přidejte jemně nastrouhané brambory, sůl, česnek a pažitku, nakonec mouku a dobře promíchejte. Na závěr vmíchejte sníh z bílků. Lžící odebírejte kousky těsta, obalte je v hrubé mouce a vytvarujte placičku. Pečte je v troubě na pečícím papíře z obou stran, až zezlátnou.

Lenka Moučková


16.1.2012   Rubrika: Sladká jídla   |   Komentářů 20   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborové placky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Kozoroh18
Kozoroh18 - 17.1.2012 21:29

Jarča* - 16.1.2012 21:46smajlik - 5

já mám malý kulatý. Tatínek dělal nové na Kaborky, ty byly skvělý. Darovali jsme celá kamnam, tefď by se jeden hodil.

obrázek - Foto0053(8).jpg

 
dadka
dadka - 17.1.2012 11:50

lee: 15.38
Ja kdlouho už jsem neslyšela výraz "se švestkovým povidlím!" Pocházím z Brna a tam se to běžně říkalo a když to použiju tady na Ostravsku, tak se mně manžel směje, že jsou povidla a ne povidlí.

 
UVita
UVita - 16.1.2012 23:08

Jinak bramorové placky, když už jsme neměli doma klasická kamna na uhlí, nám maminka dělala na plotýnce. To se celkem dalo. Ale stejně, nejlepší byly ty od babičky na klasických kamnech.

 
UVita
UVita - 16.1.2012 23:06

anitech: ty vdolky z trouby mě zklamalysmajlik - 48Doma říkali, že je to buchta a ne vdolek. Já si myslím, že některé věci prostě ,jak bych to nazvala, ošidit nejdou. To stejné bylo u tataráku z cukety.smajlik - 48

 
Jarča*
Jarča* - 16.1.2012 21:46

Kozoroh18 - 15.35: mami má tál jenom na to - jeden ten podlouhlý díl, a dává to přes dva plynové hořákysmajlik - 68

 
Barča Z
Barča Z - 16.1.2012 20:32

Ja tedy delam neco podobneho,ale bez toho snehu a placicky vyvalim valeckem na tenko a pecu na panvi jen potrene peroutkou olejem.Delam to podle nasi babinky,ta to samozrejme pekla na sucho na talu.Jinak tohle se da udelat ze zbytku varenych brambor nebo br. kase,pridate co chcete,usekanou slaninku,uzene,uzeniny,porek,strouhany syr no cokoliv a rozhodne lepsi je smazit na panvi.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 16.1.2012 20:06


lee - já s toustovačem a kávovarem - překapávečem. Na krátké dovolené zvládla hodně. Překapávač vyrobil čaj, kávu i vodu na umytí nádobí. Toustovač volská oka, tousty, ohřál maso ,bambory , opekl špekáčka.

 
lee
lee - 16.1.2012 15:59

Kozoroh18: smajlik - 47to je nápad ten toustovač, to zkusímsmajlik - 75

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 16.1.2012 15:41


lee - to taky může být dobré.

donácí jsou pěkně s rumemsmajlik - 68

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 16.1.2012 15:38

něco podobného někdy dělám, ale bez pažitky a česneku ( mohu zkusit ) dávám to péct do toustovačesmajlik - 72

 
lee
lee - 16.1.2012 15:38

Jarča*: Kozoroh18: se švestkovým povidlím, ale domácím....to je dobrota....smajlik - 5smajlik - 32...

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 16.1.2012 15:35

Jarča*
vydrbala se tál, potřel tukem a placky se potiraly cibulkou na špekusmajlik - 57

 
orinka
orinka - 16.1.2012 12:35

to se mi jaksi nezdá - těsto asi bude hodně husté, nedovedu si přestavit, jak to promíchávám se sněhem. A když už do trouby, tak bez dalších serepetiček jako je to obracení. Tohle bych dělala jedině na pánvi.

 
Jarča*
Jarča* - 16.1.2012 11:45

kubikm: placky nasucho na tálu peče moje maminka, a pak je potírá peroutkou rozpuštěným máslem - mňamsmajlik - 47

 
Lissie
Lissie - 16.1.2012 10:23

Trochu mi to připomíná placičky ze zbylé bramborové kaše, co jsem dělala minulý týden. Pokud ji člověk chce spotřebovat, tak to není špatné. Přidají se vejce, hrubá mouka, uzeina a dochutí. Potom balí v mouce a smaží na oleji. Jestli by i to šlo péct v troubě, to nevím, to mě nějak nenapadlo.Bylo to dost měkké, nechtěla jsem přidávat té mouky tunu, ale možná ano. A je fakt, že smažené je smažené.

 
Aja
Aja - 16.1.2012 9:36

Tyhle placky jsou lepší nasladko. S povidly a tvarohem třeba...

 
kubikm
kubikm - 16.1.2012 8:44

Linda: ono prostě bez toho tuku to nemá tu chuť, co jsme zvyklé
ale dříve se takovéto placky pekly jen na tálu, bez tuku...

 
Linda
Linda - 16.1.2012 8:24

No jestli je to jako bramborák v troube (ktery nás doma prevelice zklamal), tak to si radis upecu obyc placky na oleji a holt jich sezeru méne smajlik - 16

 
dadka
dadka - 16.1.2012 8:18

Asi bych dala přednost bramborákům ze syrových brambor.

 
anitech
anitech - 16.1.2012 7:19

no, bude to asi jako když pečete vdolky v troubě. Počkám, co na to orinka.smajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.