Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Ovesná kaše

Ovesná kaše

 

Potřebujete: 160 g ovesných vloček, 3 dl vody, 50 g másla, 2 jablka, 40 g cukru, hrst namočených rozinek, 3 dl mléka, skořici na posypání

 

Postup: Ovesné vločky zalijte vodou a nechte chvíli nasáknout. V pánvi přepusťte 30 g másla a opečte na něm jablka nakrájená na kostičky, přidejte rozinky a zasypte cukrem. Nechte zkaramelizovat, pak vmícháme vločky a mléko a ještě asi 5−7 minut provařte. Nakonec dochuťte skořicí. Porce na talíří doplňte tenkým plátkem másla.

Meryl


17.9.2012   Rubrika: Sladká jídla   |   Komentářů 20   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Ovesná kaše

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
ivka61
ivka61 - 18.9.2012 17:52

Občas si ovesné vločky k snídani dělám, výborné jsou ty instantní, mají různé příchutě a jsou hned hotové.smajlik - 92

 
Gorawen
Gorawen - 17.9.2012 20:20

Vlocky jsou fajn je pravda, ze delaji teplo v brise takze je jim spise, kdyz je chladneji...Co vim tak se prodavaji i instantni ty jsou hotove hned...Nejradeji je mam zalite horkym mlekem a na ne takovy horky sirup jahodovy + cerstve, ale ne studene (jahody)...Dobra je i kombinace zelene jablko, skorice, javorovy sirup, orechy...par boruvek...Dlouho zasytismajlik - 47, dodaji energii - snidane pro "viteze"smajlik - 47smajlik - 58

 
tornado-lou
tornado-lou - 17.9.2012 17:43

batole to jí k snídani. já to jím s ním. vařím v mlíce, zalívám to už večer a nechám stát přes noc. je to podstatně rychleji hotové. a když jsou to takový ty jemný vločky (nebo obyčený pomixovaný) tak je to hotový snad za 2 minuty. do toho banán.

 
YXH
YXH - 17.9.2012 16:15

Vlocky do misky, na ne mleko a na 2 minuty do mikrovlnky. Trochu hnedeho cukru nebo med, nekdy pridam rozinky. A mam "zimni" snidani. Obcas pridam susene ovoce nebo kompot.

 
catcat
catcat - 17.9.2012 15:14

Linda: já jsem zrovna o víkendu dělala dceři snídani - vločky, sušené ovoce a smíchala to s jogurtem. Než se to pořádně promíchá, je to připravené k jídlu...smajlik - 16

 
orinka
orinka - 17.9.2012 14:45

dadka: bodejť by to nebylo sladké, když tím teklo mlékosmajlik - 68 Ale vařilo se to strašně dlouho. Kupovala jsem to kočkám, moc jim to nechutnalo. Jako řízek si to pamatuje ze závodní jídelny. Koupit vemínko, aby bylo hezké, byl kumšt. Muselo být bez tuku, takové jako libové a pak teprv za něco stálo. Voda se z toho slévala a vařila v druhé. Pak to šlo jíst.

 
orinka
orinka - 17.9.2012 14:42

dadka: a víš, jak to prospívá pleti i vlasům?smajlik - 58

 
orinka
orinka - 17.9.2012 14:41

Linda: čtu až teď - já na hodinky nekoukám, ale než ustelu, můžu snídat. Takže tipuju 5-10 minut.

 
Jagea
Jagea - 17.9.2012 14:40

Almega: jo, tohle také pamatuji z dětství, když nás honila mlsná.smajlik - 68

 
Almega
Almega - 17.9.2012 13:37

Ještě jsem si vzpomněla: Když jsme mívali velkou chuť na sladké a doma nikdy nic nebylo,tak jsme vzali ovesné vločky a trochu cukru a na pánvi jsme to opražili na sucho),trošku to zkaramelizovalo a bylo to pro nás něco jako oříšky....

 
Bellana
Bellana - 17.9.2012 13:17

Linda: Dělávala jsem si podobnou snídaní jako Orinka - misku vloček, na ně kousíček másla (nebo lžíci oleje), zalít vařící vodou, nechat přikryté stát po dobu, co jsem v koupelně, nejméně pět minut (tak krátce tam nebývámsmajlik - 2), pak přidat nakrájené jablko, rozinky, kokosové lupínky nebo sekané ořechy, nebo místo jablka strouhanou čokoládu, ve sladkomilném rozpoložení med či cukr. Bez mléka, bez jogurtu. Nebo za studií v podstatě totéž, jen večer jsem zalila vločky studeným mlékem, nechala přes noc v ledničce a ráno dochutila podle stavu spíže a chuti.

 
anhelli
anhelli - 17.9.2012 11:54

Ja delam jednodussi ovesnou kasi - dam do rendliku obycejne vlocky, zaleju vodou, aby byly ponorene a jeste kousek nad nimi zustal, nastrouham jablko, pridam skorici a povarim. Je to otazka asi tak deseti minut vcetne te pripravy. Driv jsem to na taliri jeste polevala medem, ale neni to potreba. Ale jablka je lepsi vychytat v obchode nejaka ceska, aby to chutnalo jako jablko.

Linda:
A co si tu kasi uvarit uz vecer a rano jenom ohrat? Ja to tak taky planuju delat, az mi zase zacnou povinnosti. Rano radeji o deset minut dele spim, nez varim smajlik - 68

 
Linda
Linda - 17.9.2012 10:56

orinka: ta tvoje verze mi pripadá proveditelnejsi....jak dlouho je nechávas stat? Dejme tomu kdybych je zalila a sla do sprchy, budou hotove za nejakych 10minut? Naposledy jsem z nich varila kasi detem a to se muselo varit nejakych 10-15minut a to rano odmitam....já se momentalne ucim snidat a tohle vypada jednoduse. Nejaky namazany chleba do sebe v 6 rano nedostanu, potrebuji neco mokrého smajlik - 16

 
Viv :o)
Viv :o) - 17.9.2012 10:25

sharon: taky davam do polevky, miluju je v polivce smajlik - 60

Kasi jsem jeste takto delat nezkousela, mozna to nekdy zkusim...

 
dadka
dadka - 17.9.2012 9:52

Almega:
Já tedy ryby miluju,ale máš pravdu s tou plechovkou. V ní byly izávitky v aspiku a ten plech tak hnusně páchl, že se ty rybí závitky nedaly jíst.
A vůni vařeného vemínka si taky pamatuju, taková nasládlá vlezlá vůně. Ale kilo stálo 4 koruny a když se to potom usmažilo jako řízek, nebylo to špatné.

 
dadka
dadka - 17.9.2012 9:48

V životě jsem ovesné vločky nejedla,ani jsem je nikdy nezkusila.

 
sharon
sharon - 17.9.2012 9:33

já vločky jedině do polévky.....

 
orinka
orinka - 17.9.2012 9:25

ovesnou kaši mám každé ráno, jen to mám zjednodušené: v konvici se vaří voda na čaj, do misek dám 2 lžíce jemných ovesných vloček, zaleju horkou vodou a za chvilku je to hotové. Přimíchávám do toho bílý jogurt, syrové ovoce a med. Tohle se nikdy neomrzí.smajlik - 47

 
Almega
Almega - 17.9.2012 9:22

Tak ovesné kaše jsme se v dětství najedli tolik,až to už nechci nikdy jíst...Za mého dětství byla i taková kostka,snad se to jmenovalo Avena,která byla už hotová kaše v prášku,se to jen rozdrolilo a přelilo horkým mlékem.Vůně této kaše,chuť rybího tuku,závan bílé kávy a smrad z vařícího se vemínka,tak to vše by mi připomenulo dětství raz-dva!!! A ještě kyselé ryby v kulaté velké plechové konzervě...

 
kubikm
kubikm - 17.9.2012 8:31

tak já vločky dělám v mléce

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.