Letní jahodová pochoutka
Ingredience: Těsto: 3 vejce, 1 sklenice cukru krupice, 1 sklenice vody, 1 sklenice oleje, 2 sklenice polohrubé mouky, 2 polévkové lžíce kakaa a 1 prášek do pečiva. Krém: 2 tvarohy, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr. Dále jahody, želatinu, 1 nápoj Tang s pomerančovou příchutí, 1 vanilkový cukr, 2 vanilkové pudinky a 8 lžic krystalového cukru.
Postup: Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Postupně přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, olej a vodu. Těsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem při 170°C. Na upečený a vychladlý koláč opatrně rozetřeme krém: smícháme 2 tvarohy, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr (do krému můžeme přidat kousek másla a 2 lžíce rumu – není nutné). Na tvaroh hustě poklademe jahody. Na jahody nalijeme vychladlé žélé, které uvaříme za stálého míchání do zhoustnutí z jednoho litru vody, 1 nápoje v prášku Tang, 1 vanilkového cukru, 2 vanilkových pudinků a 8 lžic krystalového cukru. Necháme v chladničce ztuhnout. Zákusek podáváme na talířku. Tahle dobrota je sice trošku náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to.
26.6.2006 Rubrika: Moučníky | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5