Švestky v kabátku
Potřebujete: Sušené švestky, pistáciové oříšky, plátky slaniny, párátka.
Postup: Pistácie vyloupejte (dají se koupit i bez skořápek), švestky podélně rozřízněte a na místo pecky vložte pistáciový oříšek. Plátky slaniny rozkrájejte na poloviny a obalte jimi švestky. Protkněte párátkem. Jednohubky naskládejte do pekáčku a vložte do trouby. Pečte při 250 °C ne víc než 9 minut.
Podává se teplé.
Recept zaslala čtenářka Girly. Děkujeme.
14.11.2007 Rubrika: | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Švestky v kabátku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Sheeni: Technicky vzato nemusí
Ota: To já vím, že musí tvrdnout jiné věci...
Sheeni: to není ani účelem, s tím by se pak špatně pracovalo
tyrkys: Jak to tady tak čtu, tak u Oťasů ztvrdnout určitě nestihne, ta čokoláda samozřejmě...
Ota: ony tak vznikly vlastně plněné bonbony - ta čokoláda se nechala ztvrdnout.
tyrkys: s tekutou čokoládou ( taková ta v láhvi) se dají dělat božský věci... s tím souhlasí i moje žena. Jen nesměj být děti doma
Ota: právě. kamarádka dělala jednou experimenty: naložila různé sušené ovoce (i jahody) do různých pálenek a pak je nořila do roztavené čokolády. Bylo to božský
tyrkys: slivovice - to jsou vlastně švestky " ve vlastní šťáve"
Já to znám tak, že sušené švestky se namočí do slivovice, potom se obalí slaninou a grilují. Je to úžasný
Až teď koukám, že něco podobného píše i Ota.
musím říci , že když se ty švestky napřed namočí v misce na 1-2 hodiny do portského tak vznikne taková chu´tová bomba, že není nic lepšího....
A to co se nevsakne do švestek se prostě vyzunkne
znám ještě receptík, kdy se ta slanina potře dijonskou hořčicí a pak se do toho zabalí švestka, ale zatím jsem nějak neměla odvahu to vyzkoušet - aby to nebylo škoda švestek a slaniny