Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

 

Potřebujete: všechny suroviny mají mít stejnou teplotu

  • 1dcl mléka
  • 2 dcl oleje - slunečnicový
  • lžička obyčejné hořčice
  • sůl, pepř a špetka cukru

Postup: ponorným mixerem vyšlehat, je to raz dva a je moc dobrá na vše, kde je potřeba použít majonézu.

Krásný adventní čas všem čtenářkám přreje sharon.

Děkujeme za recept.

Meryl


17.12.2012   Rubrika: Ostatní chuťovky   |   Komentářů 32   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Majonéza bez vajec

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
TULI
TULI - 17.12.2012 19:35

sharon: 15 33 - vsak ja vim !! smajlik - 25

jinak - ja jsem rada, ze tam redakce PRDLA smajlik - 34 moje jidlo smajlik - 68smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5

 
janulka57
janulka57 - 17.12.2012 18:56

sharon: smajlik - 47děkuji za recept smajlik - 56určitě vyzkouším smajlik - 75smajlik - 31

 
ajjana
ajjana - 17.12.2012 18:17

sharon: majonézu si dělám sama,proto nevím co mají kde v supermarketu a názvy neznám..snad jen notoricky známou Hellmannsku.a tu když vyjímečně koupím,tak jedině za hranicemi,protože tam je ta chuť o level výš.bůhví z čeho jí tam dělají,ale chuť je nesrovnatelnásmajlik - 26..

 
evča.
evča. - 17.12.2012 18:17

TULI: mě to bylo povědomé, ta fotka...že jsem ji někde viděla.smajlik - 64smajlik - 75

 
evropka
evropka - 17.12.2012 18:05

sharon: i ve sklenici....již nekupuji

 
sharon
sharon - 17.12.2012 17:45

ajjana: zkus poslat nějaký super recept......smajlik - 58
Poličanku mají v každém supermarketu i balenou na porce...........

 
ajjana
ajjana - 17.12.2012 17:36

no produkty Tesco by kupoval jen blázen,Poličanku ani neznám,tak se ani nedivím tomu umístění..ta bude asi vyrobená podle návodu nahoře smajlik - 68

 
sharon
sharon - 17.12.2012 16:49



Tabulka testovaných majonéz

Majonéza MIKADO 1 místo -vyšší obsah žloutku, vysoký obsah tuku, odpovídající informace na obalu, nejnižší cena

Majonéza Heinz 2 místo -vysoký obsah žloutku, nižší obsah tuku, modifikovaný škrob, vyšší cena

Majonéza Hellmanns 3 místo-nižší obsah žloutku – nepřesné informace na obalu, poměrně vysoký obsah tuku, nejvyšší cena

Majonéza Tesco 4 místo - vyšší obsah žloutku, velké množství éček, modifikovaný škrob

Majonéza Poličanka 5 místo - nízký obsah žloutku, nepřesné informace na obalu

 
denda04
denda04 - 17.12.2012 15:38

batum: taky kupuji Hellmans i tatarku ,ale v testech nic moc smajlik - 66smajlik - 68 ,ale zvyk je zvyk smajlik - 58

 
denda04
denda04 - 17.12.2012 15:36

sharon: smajlik - 58smajlik - 47smajlik - 61

 
sharon
sharon - 17.12.2012 15:33

TULI: tuldo ale to tam dala redakce , já ne....smajlik - 68

 
TULI
TULI - 17.12.2012 15:15

batum: presne ....HELLMANSKA - tu si vozime i tatarku z Moravy az k nam ...smajlik - 47

jinak tady ta fotecka nahore ...to znam . moje miska, muj ubrus, moje krevetky s majonezou a muj salat smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
ajjana
ajjana - 17.12.2012 15:09

smajlik - 34

 
batum
batum - 17.12.2012 15:09

není na HELLMANNSsmajlik - 47smajlik - 45smajlik - 45smajlik - 45

 
sharon
sharon - 17.12.2012 14:27

evropka: ono je to asi pro ty co nemusí syrová vejce, nebo nemohou....ty jsi taky šikovná a skvělá kuchařka, no jo tebe učí Zdenánek....smajlik - 68smajlik - 56smajlik - 56smajlik - 100

 
evropka
evropka - 17.12.2012 14:25

sharon: díky za tip sharon,právě jsem jí dokvedlala a je moc dobrá i když já preferuju a dám sojanézusmajlik - 63jsi šikovná holkasmajlik - 47

 
sharon
sharon - 17.12.2012 14:14

smajlik - 68smajlik - 68 já si zašpiním jednu misku a ponorný mixer , nejsem smajlik - 79.............ono třeba někdo vejce nesmí...

 
krasaka
krasaka - 17.12.2012 14:12

smajlik - 68nechápu, jaký to má smysl smajlik - 76 - je tolik různých majonéz s příchutěmi /i kvalitních/ a nestojí majlant - nežli si zašpinit půl kuchyně a nemít jistý výsledek, tak ji koupím a je vystaráno - teoreticky majonézy nejsou nijak zdravé a ''prostorově výrazní'' lidé by se měli bez nich obejít - i dobrý salát k vánocům může být bez majonézysmajlik - 36

 
monia
monia - 17.12.2012 12:39

Mléko a olej smajlik - 66, raději klasiku.

 
PEGG
PEGG - 17.12.2012 10:14

Světlonoska - 17.12.2012 9:25 - no já mám zkušenost, že suroviny musí mít hlavně stejnou teplotu. Takže den předem frnku vejce i olej do lednice, pak dám celá vejce a pomaličku za stálého šlehání přidávám olej až do potřebné hustoty.smajlik - 105

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.