Gruntovní polévka strojního inženýra
Myslíte si, že inženýři a podobné kybernetické mozky jsou pro praktický život nepoužitelní? Pak se nenechte mýlit. Jeden strojní inženýr, který se kromě tohoto titulu může pyšnit i tím, že je manžel jedné naší redaktorky, si potrpí na dobré a poctivé papáníčko.
A rozhodně nepatří k těm, kteří důkladnou domácí stravu vyžadují jen po své drahé polovičce. I on umí přiložit v kuchyni ruku k dílu a dnes se s vámi podělí o recept na oblíbenou polévku.
Kuřecí polévka s houskovými knedlíčky
Pokud máte rádi vydatné polévky, které tvoří onen pověstný „grunt“, vyzkoušejte následující recept.
Ingredience: 2 kuřecí stehna, čerstvá nebo mražené zelenina (zejména kořenová), sůl, strouhanka, Hera, 1 vejce
Postup: V hrnci s osolenou vodou vaříme kuřecí stehna a zeleninu. Mezitím si připravíme houskové knedlíčky: cca ¼ Hery necháme v míse změknout, osolíme a třeme asi 5 min. Přidáme celé vejce, zamícháme, a postupně přidáváme strouhanku, až je těsto tak husté, že je možné ho vypracovat rukama. Když je těsto vypracované dohladka, vytváříme kulaté knedlíčky o průměru 1–1,5 cm. Vaříme cca 10 min. přímo v polévce. Uvařené kuřecí maso ze stehen obereme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme do polévky.
Na závěr je ještě třeba upozornit, že každý, kdo dokáže z celého výše uvedeného množství těsta vytvořit knedlíčky o doporučeném průměru (aniž by po 10 knedlíčcích zbytek těsta hodil celý do polévky), může se směle pyšnit ulovením bobříka trpělivosti.
18.2.2006 Rubrika: Polévky | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Gruntovní polévka strojního inženýra
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.mlsný inženýre, zkusím trpělivosti mám dost na tvoření malých knedlíčků mějte se