Komárova jarní vitaminová bomba s kusem flákoty
Mám rád dobré jídlo. Přesněji řečeno: poctivé a domácí dobré jídlo. Vyloženě miluji veškeré omáčky a knedlíky. Jenže nejenom tím je člověk živ.
Občas je potřeba zařadit do jídelníčku i něco zdravějšího. Nějakou tu vitaminovou bombu. A jelikož je jaro v plném proudu a většina z nás bojuje s jarní únavou, nikomu rozhodně neuškodí udělat si k sobotnímu obědu zeleninový salát.
Jenže jen samotná zelenina, to není nic pro mne. To bych si připadal jako králík. Takové jídlo jsem ochoten sníst pouze v případě, že k němu dostanu i kus masa. Takže u nás děláme zeleninový salát takhle.
Koupíme papriky, rajčata, okurky, ledový salát, čínské zelí... zkrátka cokoli, co máme rádi. Kromě toho ještě z obchodu přineseme kuřecí prsa. A pak to začne.
Zeleninu omyjeme, nakrájíme a pořádně všechno promícháme dohromady. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme a okořeníme směsí na Gyros. Kousky potom obalíme buď v těstíčku, nebo v klasickém trjobalu – jak máme zrovna chuť a náladu. Poté masíčko osmažímě pěkně do zlatova.
Na talíř pak nandáme salát, kuřecí kousky a můžeme doplnit třeba česnekovým dresigem, nebo třeba jen bílým jogurtem.
Je to vynikající, dobré, chutné, zdravé a výživné. A pokud patříte k těm, které si hlídají tajli, dobrá zpráva. Můžete toho sníst hodně a nic, vůbec nic se vám nestane.
22.4.2006 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5