Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Lívance se zelím

Lívance se zelím

 

Potřebujete: 1/2 kostky droždí, 1 lžíci krystalového cukru, 200 ml mléka, 50 g másla, 2 vejce, 250 g hladké mouky, asi 2 hrnky nakrájeného čerstvého zelí, 30 g másla, pepř, trochu cukru, sůl, máslo nebo olej na opečení
máslo na opečení

 

Postup: Máslo rozpusťte a vlijte do mléka, droždí utřete s cukrem, přilijte do něj mléko s rozpuštěným máslem, vejce a mouku. Vymíchejte lívancové těsto (polotekuté) a nechte kynout.

Zelí nakrájejte najemno, orestujte na másle a ochuťte solí, pepřem a cukrem. Pár minut poduste (stačí tak 5 - 10) a nechte zchladnout.

Když těsto vykyne, přidejte do něj zelí a na másle nebo oleji (máslo je lepší) smažte lívanečky z obou stran dozlatova.

Meryl


11.9.2012   Rubrika: Ostatní   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Lívance se zelím

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
batum
batum - 11.9.2012 16:25

To to ani za máksmajlik - 76vše na oleji no těbůhsmajlik - 76.............dělám jednoduše a dietně...........mouku hladkou,vejce, opepřit, trochu soli, mléko na hustotu těsta, přidávám pokrájené kysané zelí (může se přidat i zbytky peč. vař. masa,které nevýjde pro všechny) jsou to výborné placky.....já mám ráda na hotové kečupsmajlik - 93

 
Doudice
Doudice - 11.9.2012 11:24

Jéé, tak to vůbec neznámsmajlik - 64Zelí je v lednici, tak to asi zítra vyzkoušímsmajlik - 47

 
r1911
r1911 - 11.9.2012 7:49

Znám podobný recept a jsou dobré, říkáme jim zelňáky.

 
sevenofnine
sevenofnine - 11.9.2012 7:05

jééé něco podobného se u nás dělalo s kysaným zelím a uzeným, tohle určitě zkusím.

 
orinka
orinka - 11.9.2012 5:24

to vypadá velmi dobře!! Manžel miluje kdejaké placičky, zelí jsou všude kupy, to vyzkouším hned jak bude čas.

 
modroočka
modroočka - 11.9.2012 4:41

moc často lívance nedělám, ale cvičně jsem tam zapekla i na kousky nakrájenou klobásku a bylo to skvělě...
Se zelím bych si dala teď hned. Mňam.

 
YXH
YXH - 11.9.2012 2:15

To zni moc dobre. Asi vyzkousim az budu mit zbytek zeli. Trochu mi to pripomina vdolky co delavala mamka. Testo na slane vdolky a do nich zeli, je to hustejsi a pecou se v troube. Moc nam chutnaly, tak tohle bude asi taky. smajlik - 47

 
aa11
aa11 - 11.9.2012 0:39

Dala bych si je teď hned :-)

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.