Jemný jablečný závin
Potřebujeme:
10 jablek – očistěná a nakrájená na plátky
300g hladké mouky
1/2 kostky Omegy
špetka soli
25g čerstvého droždí
1 lžička cukru
150ml mléka
1 vejce na potření
strouhanka, skořice, hrozinky, vanilkový cukr
Postup:
Nejprve si připravíme kvásek z trochy teplého mléka, droždí a lžičky cukru.
Do mouky uděláme důlek, vlijeme kvásek, přidáme špetku soli, Omegu nastrouhanou na hrubém struhadle a zbytek teplého mléka. Vše propracujeme na vláčné těsto, které hned (bez kynutí) rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme obdélník, posypeme strouhankou, po celé ploše navrstvíme jablka, posypeme hrozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Rohy těsta přehneme dovnitř a srolujeme. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180° do zezlátnutí, asi 15 minut.
27.11.2015 Rubrika: Moučníky | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jemný jablečný závin
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.mám zapsané. Je to fajn, nemusí se čekat na to kynutí a dávka je to tak akorát, že se to hned ten den sní