Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborák třikrát jinak od r1911

Bramborák třikrát jinak od r1911

Bramborák třikrát jinak

Potřebujete: Brambory, vejce, hladkou mouku, česnek, cibuli, kmín, sůl, pepř.

Nastrouhané brambory smícháme s vejci, moukou, nastrouhanou cibulí a utřeným česnekem. Vše promícháme a přidáme koření. Uděláme hustší těsto a smažíme na rozpáleném oleji.

Tip: Pokud těsto nezpracujeme a necháme na další den, přidáme do něj trochu octa (asi lžičku) – těsto tak nezčerná.

Podáváme s uzeným masem a kysaným zelím nebo se salámovou směsí či se sýrem.

 

Salámová směs:

Potřebujete: Salám (točený), zeleninové lečo (sterilované), cibuli, kečup, sojovou omáčku, worcester, koření, sůl.

Salám nakrájíme na nudličky a orestujeme na cibulce. Přidáme lečo a orestujeme. Zalijeme kečupem, přidáme sojovou omáčku a worcester a dochutíme kořením (např. grilovacím).

Tip:  Při podávání posypeme směs strouhaným sýrem.

 

Sýr v bramboráku:

Na pánev dáme do rozpáleného oleje vrstvu bramborákového těsta, položíme na ni slabší plátek sýra a přikryjeme další vrstvou těsta. Smažíme po obou stranách dozlatova. Můžeme podávat se zelným salátem.

Tip: Výborně chutná i hermelín.

 

Smetanové rizoto se zeleninou:

Potřebujete: Rýži, smetanu (30 %), sýr, cibuli, kapii, pórek, kukuřici, hrášek, podravku.

Orestujeme zeleninu, přidáme uvařenou rýži a zalijeme smetanou. Vše promícháme, dochutíme podravkou a podáváme posypané strouhaným sýrem.

Tip: Zdobíme čerstvou zeleninou.

 

Těstoviny s bazalkou a parmazánem:

Potřebujete: Těstoviny (nejlépe vícebarevné), olivový olej, bazalku, česnek, podravku, parmazán.

Uvařené těstoviny smícháme na pánvi s olivovým olejem, česnekem (nejlépe sušeným) a bazalkou. Dochutíme podravkou a solí. Na talíři posypeme parmazánem.

r1911


15.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 21   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborák třikrát jinak od r1911

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-21
jasmine
jasmine - 15.11.2007 5:57

A co takle krkonošký bramborák,toje mnamka,těsto jak na bramborák,nalít na pánev na jednu placičku na to položím plátek masa,nejlépe uzené,zalijeme směsí bramboráku a usmažíme do křupava z oboustransmajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-21
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77198.
    Archiv anket.