Zapečenec ze sójového masa
Potřebujete: 30 dkg sójového masa (drtě či nudliček) namočeného ve vodě, 15 dkg žampionů, starší housku, mléko, 2 vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku, máslo, rajský protlak.
Postup: Očistěte houby, nakrájejte je na plátky a poduste ve vodě s trochou másla. V míse smíchejte sójové maso, lisovaný česnek, nakrájené houby, vejce a housku namočenou v mléce. Přidejte rajský protlak. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Vymažte zapékací mísu a směs do ní urovnejte. Podle chuti můžete před dopečením posypat strouhaným sýrem.
Tip: Aby byl pokrm ještě chutnější, namáčejte sójový texturát ve vývaru či bujonu.
15.1.2008 Rubrika: | Komentářů 24 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečenec ze sójového masa
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Ota: Já sójové maso a drť máčím v masoxu. Pokud bych chtěla dělat ten tvůj trhanec - nehledala bych ho v receptech se sójou.
Vypadá to dobře, stálo by za vyzkoušení.
to je jak návod z krtečka " namáčejte sojový texturát"
Pavla_L: přesně!
Napřed si udělejte vývar z masa a pak sojový texturát nechte nasáknout tím vývarem. Magdalena Dobromila by omdlela.
Ve výše uvedené směsi housky s houbama a česnekem a majoránkou by mi nechyběl ani ten sojový texturát, místo toho bych tam nahrubo postrouhal brambory a udělal takový "rádobytrhanec"
proč namáčet sóju v bujónu..to to rovnou udělám z mletého masa:-))