Krupicová kaše z mikrovlnky
Potřebujete na 1 porci: 2,5 dkg dětské krupičky (25 ml), 2,5 dl mléka, špetku soli, 2 vrchovaté lžičky cukru krupice, máslo na polití, granko nebo skořice na posypání
Postup: Do vyššího hlubokého talíře nalijte mléko, přidejte krupičku, špetku soli, cukr a zamíchejte. Dejte do mikrovlnky na výkon 700 W. Troubu pusťte na 2 minuty, potom dobře rozmíchejte a pusťte na další 2 minuty. Hotové zamíchejte a posypte podle chuti buď skořicí, kakaem, grankem nebo nastrouhanou čokoládou, pocukrujte a polijte rozpuštěným máslem.
Tip: Abyste měli jistotu, že se vám v kaši neudělají hrudky, dejte napřed do mikrovlnky část mléka a v druhé části rozmíchejte za studena krupičku. Pak ji vlijte do teplého mléka, promíchejte a vraťte do trouby.
31.5.2011 Rubrika: Sladká jídla | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Krupicová kaše z mikrovlnky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Takže spíš záleží na chuti dítěte, není to nijak daný, že by měla být kaše jen k večeři.
Já kupuju kašičky Sunárek, mají hodně příchutí a variant, je to rychle hotvý. Někdy ji dostane večer, někdy ráno.
Dáváte dětem kaši k večeři nebo spíš ke snídani? A jaká nejvíc chutná?
A to jste stála v obchodě a kontrolovala? No teda klobouk dolů.
Přesně tak, já jsem si hodně sledovala než jsem je začala kupovat. Projela jsem snad všechny etikety a tyhle se mi nejvíce zamlouvaly.
Řekla bych, že to tak dělají všechny maminky. Ty kapsičky jsou dobré, je to rychlá varianta jídla a hlavně kvalitní.
Jojo my to měli stejně. Maso jsem začala přidávat, jak jsem vystřídala více druhů zeleniny s bramborami. A také jsem kupovala někdy sunar kapsičky ať už ovocné nebo zeleninové s masem.
Mě to také lékařka říkala, že mám dávat, příkrmy, když nekojím klidně od ukončeného 4 měsíce. A dávala jsem od 6. jsem začala dávat i maso.
Já jsem dělala dětem instantní kaše. Od 4. uk. jsem kupovala https://www.sunar.cz/mlecne-kasicky/, aby se naušila dcera na lžičku.
To jsem nezkoušela, ale ovesnou kaši dělám v MT běžně a puding taky, na elektrické plotýnce se to rádo připaluje. Krupičku zkusím, ale v hrnečku, jeden talíř by byl málo
Kadla: Chvilku trénuj - mně už se to jednou podařilo
Bellana: A mně se tam ty žmolky nepodaří a nepodaří vyrobit
punh: no, akorát levnější
sharon: taky nechávám krupičku namočit
manka: jednou jsem jedla v kantýně na brigádě výbornou krupicovou kaši. Moje známá kuchařka mi potvrdila, že je z hrubé mouky
já když jsem někdy neměla krupičku, vařila jsem ji i z hrubé mouky, pořádně provařit a byla moc dobrá
Bellana:
Nejsem fajnšmekr. Krupicovou kaši vařím jak pro miminko - patnáct minut. Jinak mi připadá moc moučná. Když jsem ji prvně vařila manželovi, tak se divil, že v ní nejsou šmolky. Prý mu maminka říkala, že bez žmolků kaši uvařit nejde .
orinka: přesně.......já jí předem namočím do mléka, dám špetku soli , kl cukru a za stálého míchání vařím , provařím....nepřipálí se a hrudky nemám......namočená může být i hodinu.....
já teda v mikrovlnce fakt nee, i ohřívání v ní mi vadí, ale možná jsem divná. a je fakt, že na sporáku je kašička raz dva.
Já vařím krupici tak, že do vařícího mléka na sporáku vsypávám krupičku rovnou ze sáčku a průběžně míchám. V životě jsem žádné hrudky v krupičce neměla. A s nějakým odměřováním se taky nematlám. Prostě nasypu od oka. Zatím jsem se vždycky trefila a to vařím krupičku už nějakých 30 let.