Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Křehké vánoční řezy

Křehké vánoční řezy

 

Ingredience: 3 dcl medu, 7 vajec, 50 slunečnicového semínka, 50 g kokosu, 1,5 dcl oleje, 150 g mletých ořechů (100 g do těsta, 50 g na posypání), 350 g polohrubé mouky (mléko na doředění), prášek do pečiva, džem Schwartau – ideálně višeň nebo červený rybíz

 

Postup:křehké řezy

1) Oddělte žloutky od bílků a přidejte je k medu a oleji. Promíchejte.

2) Ke směsi přidejte postupně další přísady – semínka, kokos, 100 g ořechů a mouku s práškem do pečiva. Podle potřeby přidejte mléko – jestliže je těsto málo řídké.

3) Z bílků vyšlehejte sníh, který lehce vetřete do těsta (ručně).schwartau

4) Těsto rozdělte na 3 díly a vlijte na plech (vystlaný pečícím papírem). Budete mít tedy 3 plechy s těstem.

5) Pečte při teplotě 150-180 stupňů – přibližně 20 minut – aby mělo těsto nazlátlou barvu.

6) Nechte těsta vychladnout, poté namažte spodní těsto džemem Schwartau, dejte plát těsta, na druhý plát namažte také džem a přiložte poslední díl, který posypte nastrouhanými oříšky.

 

Tip: Těsto si můžete zpestřit přidáním sušeného ovoce (brusinky, meruňky apod.).

 

 

www.schwartau.cz

Lenka Moučková


6.12.2011   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 28   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Křehké vánoční řezy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
sharon
sharon - 6.12.2011 10:26

taky upeču nějaký řezy a někam s nima pojedu smajlik - 68 jen ještě nevím kam....smajlik - 68 ale tyhle to nebudou, i mě se zdá toho medu moc !!!

 
manka
manka - 6.12.2011 9:12

evropka: no ale to bys teda čučela, u nás se 24. v poledne podává klobása se zelím a masem, je to taková rodinná tradicesmajlik - 64smajlik - 57

 
manka
manka - 6.12.2011 9:11

evropka: jooooooooo, s dárečkama

 
evropka
evropka - 6.12.2011 9:10

manka: smajlik - 47smajlik - 68smajlik - 68přijedem 24...smajlik - 32

 
manka
manka - 6.12.2011 8:41

evropka: já myslím, že ne, upeču jiný, ozkoušený, já k těmto jaksi nemám důvěru. a nikam ti je nepovezu, můžete si taky někdy přijet vy k nám jo? protože ten váš materiál je už zkapalněnejsmajlik - 47

 
evropka
evropka - 6.12.2011 8:05

Holinka: zajisté...smajlik - 68

 
Holinka
Holinka - 6.12.2011 7:28

evropka: a to vše do konce rokusmajlik - 68smajlik - 68

 
evropka
evropka - 6.12.2011 7:04

tak tyhle řezy upeče manka a doveze mi je na zahradusmajlik - 47smajlik - 32smajlik - 32

 
orinka
orinka - 6.12.2011 5:27

TŘI DECI MEDU???smajlik - 6 to je třetinka piva, nedovedu si představit dát tolik medu na 350 g mouky, to bude pěkná piplačka.

 
YXH
YXH - 6.12.2011 1:13

To vypada zajimave smajlik - 47

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.