Králík na mateřídoušce
Potřebujete: 4 ks králičích stehen, 2 mrkve, 2 pórky, mateřídoušku citronovou, sůl, pepř, olej
Postup: Mrkev nakrájíme na kolečka, pórky zbavíme tuhých zelených konců a nakrájíme je také na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej, zprudka na něm králičí stehna opečeme. Pak přidáme mrkev, pórek, 1 stvol mateřídoušky, osolíme, opepříme, přidáme 200-250 ml vody a na mírném ohni dusíme. Vodu přidáváme podle potřeby. Když je maso měkké, podáváme. Mateřídoušku před servírováním vyjmeme.
Tip: mateřídouška citronová dodá méně chuťově výrazným pokrmům na chuti. Vznikla křížením mateřídoušky vejčité a mateřídoušky obecné.
19.5.2010 Rubrika: | Komentářů 31 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Králík na mateřídoušce
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: tak já nevim, na mdlý maso se výrazné "koření" hodí, ne? Na začátku píšeš, že mateřídouška je moc aromatická a na konci, že to bude bez chuti a zápachu. Králíka sice nemám a tudíž nedělám, ale klidně bych si to i s tou mateřídouškou představit dokázala
Linda: je to vlastně tymián, já ho používám ráda, do králíka na paprice, do svíčkové, do paštiky, ale musí se opatrně, je hodně aromatický.
majucha: sorry...ale v jakém jídle používáš aromatickou mateřídoušku?já zásadně čerstvou na čaj a nebo sušenou do skříně(nebo taky na čaj),maso musí být prošpikované a hlavně okořeněné,tahle kombinace je bez chuti a zápachu,vždyť králík má mdlé maso ...
evropka: ale já vážně nevím, co je na tom špatně
Absolutne netusím jak vypadá materídouska, jdu mrknout na Google. A králík je nedostatkový, leda tak, ze bych cestou domu prejela divokého zajíce
majucha: ...no coment,ale tobě přeji dobrou chuť
evropka: a co je na receptu špatně dneska?
Neumím křížit mateřídoušku. Dala bych místo toho Dobromysl, té mám plnou bylinkovou zahrádku.
králik je maso které nejím
Ale dnes není 1.dubna ....
To vypada dobre, kralika tu tezko sezenu, ale zkusim to s kuretem