Třešňový koláč
Potřebujete: konzervované třešně či višně, 15 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru, 3 celá vejce, 1/2 l mléka, špetku soli
Postup: Nejprve smíchejte sypké suroviny (mouku, cukr, sůl) a přidejte tři celá vejce. Přilijte mléko. Těsto má mít takovou hustotu jako těsto palačinkové. Třešně (nejlépe odpeckované) smíchejte s těstem a vlijte do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Nejpozději za půl hodiny bude koláč hotov, pečte na 180 °C.
11.4.2017 Rubrika: Moučníky | Komentářů 35 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Třešňový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Myslim, ze se jedna o francouzsky kolac clafoutis, coz je opravdu podoba nasi bublaniny. Tak nejak to vystihla Linda jejim pojmenovanim....
YXH: všechny tři jsme poněkud vzdálené - co tak po vyzkoušení poslat k ochutnání z Dánska i Kanady ke mně na jih a pak ještě já vám
Pripomina mi to bublaninu. Nemusi to byt spatne. Na obrazku maji klasicky peceny cheesecake s tresnemi.
Linda: pokud se to podaří - mohu poslat kousek k ochutnání potrubní poštou - nakonec mezi námi těch kilometrů zase tak moc není /odhaduji cca 3.500/
Tipla bych ze vysledek bude tlusta palacinka s ovocem a ne kolac, coz ovsem neni duvod k tomu aby to nakonec nebylo dobry .... jsem zvedava na krasaky vysledek
vypadá to lákavě, ale těstíčko se mi jeví příliš řídké a na obrázku to vypadá lépe, nežli ovoce zamíchané v těstíčku ???
Zkusím to hodit do pekárny - na tvaru zde stejně nezáleží - snad to bude "jedlé" ???
Snídaně mají být sladké - uvidíme, co z toho vykouzlím ?