Pomazánka z uzenáče
Potřebujete: 1 uzenáče, 100 g másla, 1 uvařený žloutek, 1 lžičku hořčice, 50 g cibule, sůl, citrónovou šťávu.
Postup: Uzenáče oloupejte a nakrájejte na drobné kousky nebo umelte na masovém strojku. Máslo utřete do pěny, přidejte k němu žloutek, hořčici, na drobné kousky nasekanou cibuli a maso z uzenáče. Dochuťte solí a pár kapkami citrónové šťávy.
Náš tip: Pomazánku můžete trochu nadlehčit a zjemnit přidáním 50 g majonézy nebo několika lžícemi ušlehané šlehačky.
24.11.2011 Rubrika: Pomazánky | Komentářů 38 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pomazánka z uzenáče
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.manka: ne
evropka: no právě na chuť mi to přijde stejný, když dám máslo a tvaroh nebo pomazánkový máslo, prostě ta chuť je hodně podobná ne?
sharon: právě,ten tvaroh mi přijde těžkej jakoale on bude spíš těžkej na váhu do žaludku to bude oukej
A já většinou používám Ramu
tak já tvaroh jedině do tvarohové mazánky, jinde to nesnáším.......co se má jako odlehčit ?......to jsou právě ty kupované pomazánky a ty mi nechutnají.....
manka: no promiň majko,taková kuchařka a prej nastejno
Rodinu bych neuctila, ale sama pro sebe az budu zase sama doma . Ale z plechovky, uzenáce bych si musela leda sama vyrobit
evropka: vůbec se to netluče, ale nesmím ho tam dát moc, pak brble, že je to moc lehký ale fakt to je moc dobrý.
no a s pomazánkovým to vyjde na stejno ne?
talenka: orinka: věřím děfčataale stejně nedám,raději mám pomaz.máslo
evropka: fakt ne, člověče, jedla jsem to u kamarádky v holešově a bylo to prudce jedlé Já ryby v podstatě jedině jako pomazánku
evropka: vůbec - sardinková pomazánka se dělá zásadně s tvarohem, aby se to trochu odlehčilo.
Jarča*: kdysi jsem ji udělala a vážně byla moc dobrá. S hořčicí a okurčičkama.
manka: dadka: TVARoh a ryby?netluče se to trochu?
Pomazánku dělám z tvarohu, rybí konzervy,dám tam sůl,cibulku, okurku, někdy nasekané vajíčko. Tvaroh to odlehčí...S čerstvým chlebem a čajem s citronem...dobrota.
pomazánku ze sardinek, cibule, hořčice, másla a na odlehčení trocha tvarohu, tu milujem
trpajzlik: je zajímavé, že naše malá ryby nejí, a tady tu pomazánku nebo makrelu může. Nevěděla jsem, co dneska k večeři - dobrý nápad
tahle chuť mi nehrozí, ryby
Klasická pomazánka, kterou dělám z toho, co je po ruce - rybičky z plechovky, zbytek makrely...Ale z uzenáče mě to ještě nenapadlo
sharon: jo, taky tak. Tolik uzenáčů, aby zbylo i na pomazánku, doma nikdy není - ale kdyby, tak bych tam dala asi i sekanou kyselou okurku.
když my se k pomazánce nedostanem....rozbalíme uzenáče a sežerem......(pardon)......