Všestranné využití nejen v kuchyni. Papírové utěrky.
Uvařit večeři, nachystat dětem svačinu do školy, popřemýšlet, jaké gurmánské překvapení nachystat na víkend – to vše je naším každodenním potěšením a někdy i noční můrou. Během tance mezi sporákem, dřezem, ledničkou a spižírnou je potřeba udržet pořádek a čistotu. Nikdo z nás přeci nechce mít upatlanou domácnost. K zajištění pořádku máme naštěstí k dispozici několik nepostradatelných pomocníků. Jedním z nich jsou nezbytné papírové utěrky, které díky své praktičnosti už dnes snad nechybí v žádné domácnosti.
Tzv. papírové ručníky v rolích můžeme použít k utírání rukou, špinavých ploch v kuchyni, ale i při utírání prachu v obývacím pokoji a vůbec k úklidu celého bytu.
Předností papírových utěrek je nesporný fakt, že napáchané škody lehce jedním setřením odstraníme a pak je jednoduše vyhodíme. Nemusíme tak nechávat schnout utěrky látkové či mít plnou koupelnu hadříků a různých houbiček.
No a pakliže máte hluboko do kapsy, můžete vyzkoušet například novinku společnosti Kleenex. Papírové utěrky Choose your size jsou perforovány každých jedenáct centimetrů a tak lze hravě utrhnout opravdu potřebný rozměr, omezíte tím tak zbytečné plýtvání.
4.9.2009 Rubrika: Náš domov | Komentářů 68 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Všestranné využití nejen v kuchyni. Papírové utěrky.
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.LenkaT: No zatím jsem v poho, lae nevím jak za pár let
Lubar: řízky do horký vody? Nerozblemcá se to za tu chviličku?
sharon: Do kaše dávám celé máslo a taky horké mlíko, ale aj přesto to polejui ještš tím omastkem......to je balada
Řízky z krkovičky nemusím, já raději kýtu
Mamina6: tak to já nepolívám, do kaše zašlehám máslo,horký mlíko, a na brambory taky, ale řízky na sádle smažený jsou nejlepčí....a z krkovičky
Mamina6: buď ráda, že máš dobrý žlučník a žaludek. On má žaludeční vředy a takhle je dráždí, pak polyká patáky
Pouzívám a hodne. Jednu mám permanentne v kuchyni, vytírám sní pánve po pecení, dávam pod smazená jídla - bramboráky, bram placky, rízky, hranolky z fritáku, koblihy..... Kdyz mi neco nekde ukápne, zvlást od masa nebo syrová vejce tak utru a hodím do kose. Druhou mám postavenou na jídelním stole a pouzíváme místo ubrousku. Dcery je pouzívají i na nos pri rýme, ale me prijdou moc "ostré" radsi si dojdu pro kapesníky. Tretí rouru mám v aute... na merení oleje (desne mi blbne digitální meric a vecne merím tyckou), na utrení rukou..... Kupuji nejlevnejsí maxi balení, tj nejakých 20 rolí a máme je tak na 2 mesíce. Je to recyklovaný papír a prijde mi to ekologictejsí nez vecne prepírat hadríky.
talenka: dřív jsem papírový utěrky po smažení používala taky, ale co dělám bramborák v troubě a řízky po smažení ihned smočím v horký vodě, tak už to nevyužívám, protože nic jinýho vlastně nesmažím... leda tak palačinky a ty dělá manžel stejně skoro nasucho
LenkaT: Já teda taky polívám tím omastkem brambory/kaši......a je to
sharon: ono to není suchý, ani když se to nechá okapat na ubrousku, že...
talenka: plavat to musí při smažení.....ale po vytažení je to mňamka.........suchýho si můžu ukrojit chleba !
talenka: někdo to považuje za dobrotu, můj šílenej mužskej si olejem ze smažených řízků často polévá brambory , když jej zavčas nezlikviduju, a pak je mu těžko
náhodou při testech dělaných u nás v práci na tuky vyšlo nejlépe vepřové sádlo jelikož snese nejvyšší teploty.....a naše babička vařila jedině na domácím sádle a celej život (85) nepotřebovala doktora
talenka: ale namočenej chleba či rohlík......to je bašta
sharon: no tak všeho s mírou... ono tam něco zůstane, ale nemusí to v tom plavat
talenka: sádlo z prasátka....