Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?
Z řadového redaktora Televizních novin se stal takřka fenoménem. A to díky vaření a receptům, které mu posílají diváci a on podle nich před kamerou vaří. Docela by mne zajímalo, jak se na něj, respektive na jeho kulinářské výtvory díváte.
V mém nejbližším okolí si totiž připadám skoro jako černá ovce. Když nahodím řeč na Láďu Hrušku, okamžitě se protistrana začne vůči němu vyhraňovat s tím, že vařit takové prasárny a ještě to propagovat v televizi, by mělo být trestné. A každý hned připomene ony obligátní kuřecí kůžičky (kuřecí kůže naplněné klasickou nádivkou, zabalené a upečené dokřupava). Skoro se až stydím přiznat, že mne jeho recepty často inspirují a několik pokrmů jsem již podle nich uvařila. A vždy se setkaly s úspěchem.
Pravda, na kůžičky jsem ještě odvahu nenašla, ale takové domácí loupáky už doma děláme pravidelně. Teď jsem vyzkoušela ruskou zmrzlinu a taky nám chutnala. Nutela se nám nepovedla, ale to jen kvůli tomu, že jsem poněkud „přepražila“ lískové oříšky, takže byla nahořklá. A tak bych mohla pokračovat. Zkrátka – recepty Ládi Hrušky mi celkově vzato tak příšerné nepřijdou a někdy mám pocit, že ti, kteří ho kritizují a vysmívají se mu, od něj nikdy nic nezkusili.
Jaký postoj k němu máte vy? Zkusily jste podle jeho receptů někdy něco uvařit? A chutnalo vám to? Nebo vám styl vaření, který propaguje, nevyhovuje a nikdy byste se k jeho receptům „nesnížily“?
1.8.2014 Rubrika: Život a vztahy | Komentářů 82 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka - 3.8.2014 17:47
máša h.: jo, a mezi mými kuchařskými favority vede Úlehlová-Tilschová a její Česká strava lidová, Vaříme účelně pro zdravé a nemocné, Rok v české kuchyni. S těmi by člověk vystačil. Ale nebyla bych to já, abych si neopatřila další, Kuchařku naší vesnice, Naši kuchařku...jéžiš, toho je!! I tu bichli Zdravě chutně hospodárně mám a hezky jsem si v ní početla. Ale doznávám, že současné kuchařky, zvlášť ty z Ameriky a odjinud moc neuznávám. Jsem fanynkou kuchyně evropské a považuju si recepty z Francie a jiných prověřených kuchařských velmocí.
máša h.: já se vážně divím všem, co se mezi všemi únosnými recepty upnou na jeden a točí se na něm pořád dokola. Kdo koho nutí smažit tlačenku? Snad je tam toho dost, a dá se vybrat. S dětma bych klidně udělala pudinkové šneky, nechala prokapávat Lučinu...vždycky je něco horšího nebo lepšího. I v klasické kuchařce jsou řízky v trojobalu, smažené ve vysoké vrstvě tuku, které taky za zdravé nepovažuju, a přesto tu kuchařku nevyhodím
dvakrát jsem fakt nechtěla
orinka: 1234-5: 1234-5: no, učit děti smažit tlačenku bych fakt nechtěla... snad se dá uvařit i "zdravě, chutně a hospodárně" (to byl název mojí první kuchařky před více jak třiceti roky, kdy jsem musela učit vařit velmi hospodárně)
orinka: 1234-5: 1234-5: no, učit děti smažit tlačenku bych fakt nechtěla... snad se dá uvařit i "zdravě, chutně a hospodárně" (to byl název mojí první kuchařky před více jak třiceti roky, kdy jsem musela učit vařit velmi hospodárně)
máša h.: on to tam cpe třeba právě proto, aby bylo vidět,že lidi nemají na krvavé "stejky" a "kouzelné" plody moře atd. ...
máša h.: vždycky se ale najde někdo, kdo ten blaf ještě nezná, tak co jeho návody jsou i pro malé děti, aspoň budou dělat něco tvořivého. Ne jen čumět do tabletu.
1234-5: ale každej blaf cpát do televize nemusí
Jagea: nad takovým jídlem může ohrnovat nos jenom ten, kdo nerozumí vaření. Samozřejmě je to dobrota. Ale kůže musí být naprosto čerstvé, rychle se totiž kazí.
máša h.: hruška to ale nevymyslel, ale dělal dle někoho tak co co co
Láďu Hrušku jsem jednou viděla smažit tlačenku v trojobalu... to mi stačiloneprozřetelně jsem o tom řekla mamce a té se zaleskly oči, mám tudíž obavu, že to zkusila
YXH: ty kůžičky se u nás prodávají i samotné, cca 4Kč/kg, takže žádné svlíkání z kuřete. Protože na pečeném kuřeti mi nejvíc chutná právě nádivka a do zlatova opečená kůže, zkoušela jsem už před léty plnit právě ty kůžičky nádivkou, ne pro finanční úsporu, ale jako že spojím 2 nejlepší věci, co na kuřeti jsou. Žádného Hrušku jsem k tomu nepotřebovala.
Do křupava upečená drůbeží kůžička přece je něco úplně jiného než smažená kůrčička trojobalu
já mám oblíbené koblihy a co se týká zmiňovaných kůžiček, tak někdy dělám "KFC kostky", nakrájím prsa na kostky a naložím přes noc, druhý den obalím jako řízek a smažím, no a já mám nejraději právě tu smaženou kůžičku